bougiebougie_vlammetje_kwaliteit

Veel gestelde vragen

Alle antwoorden vind je hier en anders kan je altijd contact met me opnemen.

header_faq

BougieBougie biedt abonnementen op kaarsen. Elke maand een pakje kaarsen in je brievenbus. Super makkelijk en je zit nooit meer zonder kaarsen. We hebben mooie, kwalitatieve kaarsen, gemaakt met oog voor het milieu en in Europa. 

Naast de abonnementen die door de bus passen, hebben we ook een Surprise-abonnement. Elke maand of elke kwartaal komt er een pakketje met een samengestelde set kaarsen die passen bij het seizoen bij jou thuis.

Naast abonnementen kun je ook eenmalig een kleurige set kaarsen kopen of cadeau doen. De meeste kaarsensets (dinerkaarsen) passen door de brievenbus, makkelijk want je hoeft niet thuis te blijven om je kaarsen te ontvangen.

Ik wil je ook graag inspireren door sets met stylish kandelaars aan te bieden of sets bijzondere kaarsen, zoals handgemaakte of kaarsen met een bijzondere vorm of kleur.

 

Sluit je een abonnement af dan krijg je elke maand jouw gekozen set door de brievenbus. We schrijven de kosten elke maand automatisch af.

Je kunt kiezen uit de volgende sets:

Light up Light: een set van 6 korte dinerkaarsen met in totaal 75 branduren.

Je kan kiezen tussen

  • bont: een kleine regenboog,
  • warm: 6 kaarsen in rode/roze kleuren
  • of fris: 6 kaarsen in blauwe/groenige kleuren.

Kosten: 16,- euro per maand inclusief verzenden.

Light up Long: een set van 8 lange dinerkaarsen met in totaal 144 branduren.

Je kan kiezen tussen

  • bont: een  regenboog van 8 verschillende kleuren,
  • warm: kaarsen in rode/roze kleuren  van elke kleur krijg je er 2,
  • of fris: in blauwe/groenige kleuren van elke kleur krijg je er 2.

Kosten: 23,- euro per maand inclusief verzenden.

Light up Bright: een set van 12 korte dinerkaarsen met in totaal 150 branduren.

Je kan kiezen tussen

  • bont: een grote regenboog van 12 verschillende kleuren,
  • warm: kaarsen in rode/roze kleuren van elke kleur krijg je er 2,
  • of fris: in blauwe/groenige kleuren van elke kleur krijg je er 2.

Kosten: 27,50 euro per maand inclusief verzenden.

Je zit nergens aan vast: je kan elke maand je abonnement stopzetten. Ook kan je iedere maand je abonnement wijzigen.

Light up Surprise: een verrassingsset van 20, 30 of 50 euro inclusief verzenden. Elke maand of elke kwartaal een set kaarsen passend bij het seizoen.

De abonnementen kan je afsluiten voor 3, 6, 12 maanden of voor onbepaalde tijd, totdat jij het abonnement opzegt. Leuk om cadeau te geven.

Nee, je kan elke maand zonder reden je abonnement kosteloos opzeggen. Ook kan je je abonnement wijzigen. Super flexibel dus.

Bij je eerste bestelling heb je toestemming gegeven om de betalingen automatisch elke maand van je bankrekening af te schrijven.

Zodat je nooit zonder mooie kwalitatieve kaarsen zit voor dat bijzondere etentje of gewoon voor een avond extra sfeer. De kaarsen worden elke maand bij je (in de brievenbus) bezorgd. En nog een extraatje: je kan je kleuren zelf samen stellen. Daarnaast krijg je als abonnee een kleine korting op de sets. Superdeal dus.

Nee, bij een abonnement zitten de verzendkosten in de prijs verwerkt. Als je eenmalig iets in de shop besteld, betaal je wel verzendkosten. Afhankelijk van of iets door de brievenbus past of niet, betaal je 4,10 euro of 6,75 euro.

BougieBougie verzend alle bestellingen met Post.nl.

Hallo, ik ben Frederiek, freelance vormgever en mede-eigenaresse van conceptstore Petit Depot in Haarlem.

In de afgelopen lockdown verkocht ik via Petit Depot enorm veel kaarsen. Vooral de bosjes kleurige kaarsen, die ik zelf samenstel, vlogen de deur uit. Voor iemand zelf of juist om cadeau te doen. Een bosje kaarsen is altijd leuk om te krijgen voor blijdschap maar juist ook als troost.

In mijn (grote) familie is het heel normaal om een ‘kaarsje te branden’ als iemand even wat extra steun nodig heeft, dat kan zijn bij iets verdrietigs, maar ook iets vrolijks.

Ik hou ervan om mooie kleurencombinaties te maken, spannende kleuren te ontdekken of bijzondere kaarsen met een mooi verhaal te ontdekken.

Daarom startte ik BougieBougie om mensen blij te maken maar ook te troosten en te inspireren. Light up your day.

De kwaliteit van onze kaarsen in het abonnement is hoog. De kaarsen branden mooi, walmen niet, druipen niet en spetteren niet. Ook fijn: ze worden met aandacht voor mens en milieu gemaakt in Europa en voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen. Ook alle gebruikte grondstoffen (paraffine, lonten en pigmenten) komen van Europese bodem.

De herkomst van de andere kaarsen staat beschreven op de productpagina’s.

Ben je niet tevreden met de kaarsen van BougieBougie? Neem dan binnen 30 dagen na de ontvangst van je bestelling contact met mij op en stuur de producten (ongebruikt en in de staat waarin je ze ontving) terug, dan zorg ik ervoor dat je je aankoop bedrag terugkrijgt.

Zorg voor een niet brandbare en stabiele kandelaar waar de kaars goed stevig in staat. Zorg ervoor dat kaarsen recht staan. Een kaars die scheef staat druipt en walmt altijd. De lont dient ten alle tijden schoon en kort gehouden te worden (niet langer dan 1 cm). Knip de lont zo nodig af voordat je de kaars aansteekt en zorg dat de lont rechtop staat. Indien de kaars roet of een grote vlam geeft moet er ook een stukje van de lont worden afgeknipt. Zorg voor minimaal 10 cm afstand tussen brandende kaarsen. Kaarsen die te dicht bij elkaar staan verhitten elkaar onderling waardoor de kaars kan gaan druipen. Plaats een brandende kaars nooit in de buurt van kinderen en (huis)dieren. Plaats brandende kaarsen niet op de tocht. Een kaars die op de tocht staat druipt en walmt altijd. Plaats een kaars nooit bij gordijnen of andere brandbare objecten. Het gaat tenslotte om open vuur. Brand geen kaarsen in de buurt van andere warmtebronnen, zoals tv, radiator, open haard etc. De kaars kan dan gaan druipen. Plaats kaarsen nooit in de volle zon. Door de hoge temperatuur kan de kaars smelten en verkleuren. Bol- en stompkaarsen niet langer dan 3-4 uur achter elkaar laten branden. Kaarsen met een diameter van 10 cm of meer moeten de eerste keer blijven branden totdat de kaars tot ongeveer 1 cm van de buitenrand gesmolten is. Dit om te voorkomen dat er ‘tunnels’ ontstaan, waarna de kaars nooit meer goed kan branden. Verplaats brandende kaarsen niet. Laat brandende kaarsen niet onbeheerd achter. Leg geen afgebrande lucifer of andere materialen in het kaarsvet. Hier kan namelijk een tweede vlam door ontstaan, waardoor de kaars onjuist opbrandt en kan gaan druipen, walmen of nog erger exploderen. Kaarsen hebben voldoende zuurstof nodig om goed te kunnen branden en moeten hun warmte kwijt kunnen, wees daarom voorzichtig met het branden van kaarsen in windlichten. Indien de kaars diep inbrandt, een stukje van de rand afsnijden. Kaarsen niet verder dan 2 cm van de kaarsenhouder laten opbranden. Doof kaarsen met behulp van een kaarsendover. Doof een kaars in ieder geval nooit met water.
Heb je een vraag die hier niet bij staat? Neem contact met me op via de mail en ik beantwoord je vraag graag.